Indiase artikelen

Indiase artikelen

 
Verlichting


Meubels

Sheesam is een Indische hardhout, ook wel Indische palissander genoemd. Sheesam is een duurzame loofhoutsoort. Sheesam  is zeer ‘dicht’ hout en kan dus wel tegen een stootje. Het is niet geschikt voor gebruik buiten en verdraagt geen extreme temperatuur en/of vochtigheid. De fijne nerf en vlamtekeningen met wisselende kleurschakeringen zijn typische kenmerken van dit hout.

Aanbevelingen:
Voorkom krimpen en/of uitzetten. Zorg dat de relatieve  luchtvochtigheid in de woning zo constant mogelijk gehouden wordt en in elk geval tussen de 40% en 60% blijft. Plaats tijdens de wintermaanden een kom water in de nabijheid van het meubelstuk en/of hang waterreservoirs aan de radiatoren.

Plaats het meubelstuk nooit te dicht bij een warmtebron, een afstand
van 2 à 3 meter moet steeds in acht genomen worden.

Om het hout eventueel te beschermen kunt u een meubel, die niet is gelakt, met een transparante boenwas behandelen. Deze boenwas zal de originele kleur niet veranderen.

Voorkom kringen in het hout. Gebruik onderzetters
Gemorste vloeistof z.s.m. opnemen met een droge doek
Ingetrokken vlekken verwijderen d.m.v. licht opschuren met fijn
schuurpapier of staalwol.


Kralengordijn

Standaard maat van een kralengordijn is: breed 90 cm en hoog 200 (inclusief hoogte ophangsysteem). U kunt ook een kralengordijnen op maat laten maken.


Spiegels en sfeerlichten
Spiegels zijn te verkrijgen in de maten 50×50; 65×50; 80×60 en passpiegel 160×60. Eventuele afwijkende maten zijn ook mogelijk

Kleuren & Designs

De meubels kunnen in diverse hout- en mozaiekkleuren worden geleverd, maar ook geheel in hout, dus zonder mozaiek. Hieronder ziet u de hout- en mozaiekkleuren.