Marokkaanse en Egyptische artikelen

Marokkaanse stoelen

Onze smeedijzeren stoelen worden in Marokko geheel met de hand gemaakt. Bij een mozaiektafel (met een smeedijzeren onderstel) horen natuurlijk smeedijzeren stoelen. Wij hebben meerdere modellen in ons assortiment. De smeedijzeren stoelen zijn te gebruiken als tuinstoelen maar ook in uw interieur. Onze smeedijzeren stoelen worden afgewerkt met een roestwerende lak. De stoelen kunnen met en zonder kussen worden bestelt.

Marokkaanse mozaiektafels

De mozaiektafels worden geheel op traditionele wijze in Marrakech gemaakt. Een mozaiek tafel maken is een zeer arbeidsintensief proces. Eerst worden de handgemaakte tegels van 10×10 cm in kleinere tegeltjes gebeiteld. Afhankelijk van het motief worden dit tegeltjes van heel klein tot max 5×5 cm. Dit moet heel precies gebeuren en kost daarom ook veel tijd. Echt vakwerk, en er komt geen mal aan te pas. De mozaiektafel is geschikt voor binnen- en/of buiten. Indien de tafel als buitentafel wordt gebruikt dient deze in de winter op een vorstvrije plaats te worden opgeborgen; dit om het kapot vriezen van de tegeltjes te voorkomen. Mocht de ijzerenrand van de tafel en/of het ijzeren onderstel roestplekken vertonen kunt u dit verhelpen om deze plekken licht te schuren en daarna te bewerken met een roestwerende verf.

Marokkaanse fonteinen

Deze prachtige mozaiek fonteinen worden geheel met de hand gemaakt in Marrakech/ Marokko. De marokkaanse mozaiek fonteinen worden meestal geleverd met een circuleerpomp en een koperen kraan. De bak van de mozaiek fontein wordt met water gevuld en de pomp laat het water dan via de kraan rondlopen. Bij de fonteinen zijn er vaak wieltjes onder de bak van de fontein gemonteerd om het transport te vergemakkelijken.

Egyptische lampen

Deze Arabische lampen zijn handgemaakt, derhalve is iedere lamp uniek. Afmeting, vorm, patroon en kleur kunnen afwijken van de afbeelding. Bij gebruik van een heldere lamp weerkaatst het patroon van de lamp op het plafond en de muren. Voor een rustiger effect kan een matte lamp gebruikt worden. Na verloop van tijd kan de lamp matter worden en vingerafdrukken kunnen matte/donkere plekken achterlaten. Om de glans weer terug te krijgen, kan zilverpoets of een zilverdoek gebruikt worden.
De aanslag op zilver en koper, die er voor zorgt dat deze edelmetalen dof en donkerder worden, is een oxidatie. Deze oxidatie ontstaat door de inwerking van zuurstof en het vocht in de lucht. Met HG zilver & koper nooit-meer poetsen-finish wordt een absoluut onzichtbare en niet voelbare beschermfinish aangebracht die deze inwerking verhindert. Hierdoor wordt dofheid en verkleuring voorkomen. HG zilver & koper nooit-meer-poetsen-finish is ook geschikt voor messing en brons.
Verschillende lampen zijn in diverse maten verkrijgbaar.